Paraguay wint eenvoudig van teleurstellend Slowakije

Door een 2-0 overwinning op Slowakije staat Paraguay met één been in de achtste finale. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino had niets te duchten van een teleurstellend Slowakije.

Beide ploegen begonnen met dezelfde uitgangspositie aan hun tweede WK-duel. Slowakije speelde zijn eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Nieuw-Zeeland, terwijl Paraguay dezelfde cijfers op het scorebord zag staan na het treffen met Italië. Toch waren beide ploegen niet gelijkwaardig in het Free State Stadium, het was Paraguay dat een klasse beter was dan de WK-debutant.

Roque Santa Cruz en Cristian Riveros waren al dicht bij de openingstreffer geweest, voor Enrique Vera Torres in de 27ste minuut de score daadwerkelijk opende. Na een knappe steekpass van Lucas Barrios bedacht de middenvelder zich geen moment en werkte met buitenkant rechts knap binnen. Het doelpunt was meer dan verdiend, want er was maar één ploeg die wilde voetballen.

Ook in de tweede helft hetzelfde beeld. Paraguay kreeg de kansen, maar het lukte de formatie van Martino niet om deze om te zetten in doelpunten. Vera was met een kopbal dicht bij zijn tweede, terwijl invaller Aureliano Torres rakelings over schoot. Toch werd het nog wel 2-0 in de 86ste minuut, toen Paulo Da Silva teruglegde op Riveros en deze de bal hard tegen de touwen schoot.

Door de overwinning komt Paraguay op vier punten uit twee wedstrijden, terwijl Slowakije op één punt blijft staan. In de laatste speelronde speelt Paraguay nog tegen Nieuw-Zeeland en staat Slowakije-Italië nog op het programma.