Paraguay op kop in Zuid-Amerikaanse WK-poule

Paraguay is de nieuwe koploper in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Het won met 3-0 van Chili.

Chili was haast constant in de aanval, maar de mannen van coach Marcelo Bielsa slaagden er niet in doelman Justo Villar in verlegenheid te brengen. De thuisploeg had het meeste balbezit en leek de wedstrijd te controleren, maar de compacte defensie van Paraguay bleek te goed in elkaar te steken. Aanvallend waren de bezoekers zeer effectief, vooral via hun sterke luchtmacht.

In de 23ste minuut scoorde Salvador Cabañas nadat Cristian Alvárez er niet in was geslaagd de bal uit te verdedigen. In blessuretijd van de eerste helft sloeg Paulo Da Silva (foto) toe. De verdediger kopte raak na een vrije trap van Cabañas. Diezelfde Da Silva tekende in de 56ste minuut ook voor de beslissing. Opnieuw knikte hij de bal tegen het net na een vrije trap van Cabañas.

Paraguay is koploper met tien punten uit vier duels en een voorsprong van één punt op Argentinië en twee op Brazilië. Chili is zevende met vier uit vier.