Palmer is helemaal los: perfecte en zuivere hattrick binnen half uur

Cole Palmer is de man van het moment in de Premier League. De jongeling van Chelsea legde maandagavond bijna in zijn eentje Everton over de knie, al in de eerste helft. Na een half uur had Palmer al een hattrick te pakken, met twee heerlijke doelpunten.

Chelsea
Chelsea
6 - 0
Everton
Everton

Palmer opende de score binnen het kwartier. De 21-jarige vleugelaanvaller pikte de bal op halverwege de Everton-helft, poortte een Toffee, speelde met de hak Nicolas Jackson in, kreeg de bal terug en rondde gevoelvol af. Het tweede doelpunt was niet heel spectaculair, de goaltjesdief was alert en kopte een rebound in.

Bij de 3-0, na 29 minuten, zette Palmer zijn collega bij de nationale ploeg nog even goed voor joker. Jordan Pickford raakte de bal verkeerd bij het uitverdedigen, Palmer schoot de bal vanaf een meter of 35 over de doelman heen in het verlaten doel. Een hattrick: een zuivere omdat het in één helft gebeurde zonder een onderbrekend doelpunt van een ander. Een perfecte omdat Palmer met links, met rechts én met het hoofd scoorde.

Daarmee nadert Palmer Erling Haaland op de topscorersranglijst. In zijn eerste seizoen op Stamford Bridge staat de – nu al – man van de avond op negentien treffers, gelijk met Ollie Watkins (Aston Villa) en slechts eentje minder dan de Noor in dienst van Manchester City.