Pakt Excelsior clubrecord tegen ploeg in vorm AZ?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. AZ en Excelsior sluiten de zesde speelronde zondag af.

Pakt Excelsior clubrecord tegen ploeg in vorm AZ?

• AZ was voorafgaand aan deze speelronde een van de drie ploegen met twaalf punten. Daarmee bezit het elftal van John van den Brom acht punten meer dan Excelsior, dat sinds de zege op Willem II tijdens de eerste speelronde zonder zege is.

• Is twintig keer scheepsrecht voor Excelsior? De Kralingers wonnen op het hoogste niveau nog nooit bij AZ. De negentien eerdere duels mondden uit in dertien thuiszeges en zes remises.

• Slechts één Eredivisie-club kwam in de laatste vier speelrondes telkens tot winst: AZ. De Alkmaarders herstelden zich daarmee uitstekend van het verlies bij PSV tijdens de eerste speeldag.

Wout Weghorst van schlemiel tot held bij Sparta - AZ.

• AZ is tot nu toe de club met de meeste succesvolle tackles (76) én heeft met Jonas Svensson de speler in huis die dit individuele klassement aanvoert (achttien gewonnen tackles).

• Van den Brom aast op zijn vijftigste overwinning als trainer van AZ. Bij een zege op Excelsior evenaart hij het totaal van Gertjan Verbeek, die derde staat op de lijst van AZ-trainers met meeste zeges.

• Voor het eerst in de clubhistorie kan Excelsior in zijn eerste drie uitwedstrijden in een Eredivisie-seizoen ongeslagen blijven.

Excelsior verliest van SC Heerenveen.

• Excelsior-middenvelder Luigi Bruins won tijdens de eerste vijf speelrondes liefst veertig persoonlijke duels. Alleen in ADO Den Haag-aanvaller Bjørn Johnsen (48 gewonnen persoonlijke duels) moest hij zijn meerdere erkennen.

De laatste vijf edities van AZ - Excelsior:

SeizoenUitslag
2010/111-1
2011/122-0
2014/153-3
2015/162-0
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.