Paal staat FC Twente in de weg in Heerenveen

Ook de tweede confrontatie tussen SC Heerenveen en FC Twente heeft vrijdagavond geen doelpunten opgeleverd. De bezoekers waren het dichtst bij een treffer, maar de paal zat hen in de weg.

sc Heerenveen
0 - 0
FC Twente
FC Twente

Beide ploegen begonnen zonder hun topscorer aan de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. Bij Heerenveen ontbrak Henk Veerman, omdat zijn vrouw hoogzwanger was. Bij Twente werd Danilo simpelweg gepasseerd door Ron Jans. 'Hij is zó bezig met zichzelf en met doelpunten maken en onbewust is hij dan wat minder met de teamtactiek bezig', legde de oefenmeester vooraf bij ESPN uit.

Ook zonder de Braziliaan was Twente dreigend. De ploeg uit Enschede kreeg voor rust twee grote kansen. Een inzet van Luciano Narsingh werd echter van de lijn gehaald door Jean-Paul van Hecke, terwijl Jesse Bosch de paal raakte. Heerenveen speelde een moeizame eerste helft, maar bleef zo dus wel overeind.

De tweede helft ging meer gelijk op. Namens de thuisploeg was Siem de Jong, de vervanger van Veerman in de spits, nog het dichtst bij een doelpunt. Joël Drommel hield zijn doel echter schoon. Aan de andere kant stuitte ook Queensy Menig nog op de paal. Voor de derde keer in de laatste vier ontmoetingen eindigde het duel tussen Heerenveen en Twente zo in een 0-0 gelijkspel, een logisch gevolg van het ontbreken van beide topscorers.

Beide ploegen schieten daar niet veel mee op. Heerenveen blijft steken op de elfde plaats. Twente blijft achtste, maar kan later dit weekend gepasseerd worden door rivaal Heracles Almelo.