Owen en Engeland te sterk voor Rusland

Michael Owen is in vorm. Met twee goals leidde de 27-jarige aanvaller Engeland langs concurrent Rusland.

Owen en Engeland te sterk voor Rusland

Engeland-Rusland 3-0
Engeland lijkt helemaal opgeleefd sinds de terugkeer van Owen. Op Wembley waren de Engelsen een klasse beter dan Rusland. Met twee goals forceerde Owen de beslissing. In de zevende minuut viel een voorzet van Gareth Barry voor zijn voeten, waarna hij van zeven meter uithaalde.

Na een half uur stond Owen op de goede plek om met een volley te scoren nadat Emile Heskey had doorgekopt. In de slotfase verzorgde Owen de assist op Rio Ferdinand, die scoorde met een schot in de korte hoek: 3-0.

Rusland had enkele kansen en mocht zich enigszins beklagen over scheidsrechter Hansson, die bij een 1-0 achterstand onterecht een Russische goal afkeurde vanwege vermeend hands van Konstantin Zhyrianov.

Macedonië-Estland 1-1
Een stug verdedigend Estland pakte een punt in Skopje. Raio Piiroja zette de Esten op een 1-0 voorsprong met een laag schot. Een kwartier later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Goran Maznov scoorde met een van richting veranderde kopbal.

Engeland passeerde Rusland in Groep E. De ploeg van bondscoach Steve McClaren heeft twintig punten uit negen duels, de mannen van Guus Hiddink hebben er achttien uit negen. Kroatië is koploper met 23 uit negen, terwijl Israël nog kansrijk is met zeventien uit negen.

Bekijk hier al onze video's