Overzicht Spanje: Makaay trefzeker

Roy Makaay heeft weer van zich laten spreken. Twee doelpunten van de Nederlander brachten Deportivo de zege. Koploper Real Madrid maakte ook geen fout, terwijl Valencia wel punten morste.

Deportivo la Coruña mocht Roy Makaay dankbaar zijn. De Nederlandse onderstreepte tegen Racing Santander zijn status van goaltjesdief. Zijn vroege treffer werd door Gonzalo Colsa nog ongedaan gemaakt. Maar nog in dezelfde minuut scoorde Makaay een doelpunt, dat de winnende bleek te zijn.

Real Madrid en Málaga maakten er een waar doelpuntenfestijn van (4-3). In Bernabeu opende Guti namens de thuisploeg na een kwartier de score. Mikel Roteta en Julio Dely Valdes draaiden binnen vijftien minuten de rollen om. Het mocht niet baten voor de middenmoter. Raúl zorgde er met twee doelpunten voor dat Real Madrid met een voorsprong kon gaan rusten. Nadat Dario Silva Malaga weer op het goede spoor had gezet, bracht middenvelder Iván Helguera de Koninklijke een kwartier voor tijd de drie punten.

Valencia leed wederom puntverlies. De ploeg van trainer Hector Cupér kwam via Gaizka Mendieta en Rubén Baraja terug van een 1-0 achterstand, maar moest in de blessuretijd de gelijkmaker van Real Mallorca incasseren. Alberto Luque was in de extra tijd de gevierde man. Alavés zakt steeds verder weg. Villareal liet de ploeg van Jorde Cruijff, die een kwartier voor het einde werd gewisseld, met lege handen achter. Víctor en Gica Craioveanu tekenden voor de doelpunten. Martin Palermo maakte zijn debuut bij Villareal. Real Zaragoza liet weinig heel van Rayo Vallecano . Tegenover de treffer van Cembranos stelde de thuisploeg zes doelpunten. Paolo Jamelli opende score, Xavier Aguada tekende voor de slotakkoord.

Real Sociedad heeft de kans laten liggen om ten koste van Celta de Vigo de degradatiezone achter zich te laten. De Baskische ploeg koesterde tot een kwartier voor het einde een 2-0 voorsprong. Oud-PSV-er Dmitri Khokhlov nam een van de doelpunten voor zijn rekening. Loren en Mostovoi lieten Sociedad met een punt en met een kater achter. Osasuna kon het niet bolwerken tegen Espanyol (1-3). Antonio Velamazan was met twee doelpunten de grote man aan de Espanyol-kant. Numancia en Real Valladolid kwamen niet tot scoren. Las Palmas verpestte het debuut van Stan Collymore. De Engelse spits, overgekomen van Bradford, viel in bij Real Oviedo , maar kon de 1-0 nederlaag niet voorkomen. Souleymane Oulare maakte het enige doelpunt voor Las Palmas.