Overname Roda JC nog altijd onzeker

Reacties

De overname van Roda JC door Aleksei Korotaev is nog beslist geen uitgemaakte zaak. De Zwitserse bankier nam begin dit jaar een minderheidsbelang in de Kerkraadse club, met de intentie om in de zomer Frits Schrouff af te lossen als grootaandeelhouder.

Overname Roda JC nog altijd onzeker

Club en aspirant-eigenaar stuiten echter op een argwanende KNVB, die na het echec met Hui Wang bij ADO Den Haag niet van plan is zomaar medewerking te verlenen aan nog een buitenlandse overname in de Eredivisie. De juridische mogelijkheden van de bond zijn voorals nog beperkt, maar de licentiecommissie doet het uiterste om een beter beeld te krijgen van Korotaev.

Die werd niet alleen gesommeerd om duidelijkheid te scheppen over zijn vermogen en eventuele belangen bij andere clubs, maar ook om nummers te verstrekken van familieleden om zo verdere controle mogelijk te maken. Korotaev is in afwachting van een reactie vanuit Zeist op zijn laatst ingeleverde verklaringen. Hij denkt nog niet aan afhaken, maar insiders sluiten niet uit dat een overname uiteindelijk afketst.

Als Korotaev zich in het uiterste geval terugtrekt, dan gaan zijn aandelen terug naar Schrouff. De club hoeft de door de Zwitser gedane investeringen niet terug te betalen. Roda gaat in feite weer verder in de situatie zoals voor de gedeeltelijke overname in januari en bevindt zich dan wel meteen weer in financieel drijfzand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.