Overmars pleit voor quotum: 'Spelers moeten in hun eigen land kansen krijgen'

Reacties

Marc Overmars zou het toejuichen als er een regel wordt ingevoerd waardoor Nederlandse clubs verplicht worden een bepaald aantal Nederlanders op te nemen in de selectie.

Overmars pleit voor quotum: 'Spelers moeten in hun eigen land kansen krijgen'
© Pro Shots

De directeur voetbalzaken van Ajax komt in de nieuwe VI aan het woord naar aanleiding van een onderzoek waaruit blijkt dat buitenlanders in het lopende Eredivisie-seizoen meer speeltijd krijgen dan Nederlanders. Hij kijkt daarbij over de grens.

'In Engeland is al heel veel jaren aan de gang, dat clubs nagenoeg geen Engelse spelers meer hadden. Dat is wel aan het veranderen, maar dat gaat langzaam. Het gevolg was dat de Engelse nationale ploeg ook al die tijd veel moeite heeft om succesvol te zijn. Talenten kregen nagenoeg geen kansen, waardoor ze zich niet of pas heel laat kunnen ontwikkelen.'

De directeur voetbalzaken doelt onder anderen op Engelse topspelers als Jamie Vardy en Harry Kane en heeft wel duidelijk gedachten bij een concrete oplossing. 'Zoiets moet niet overwaaien naar ons. Eigenlijk zou er een regel voor moeten zijn waarin een quotum wordt vastgelegd. Dan dwing je de Nederlandse markt een kans te geven. Dat zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal. Spelers moeten in hun eigen land kansen krijgen.'

Lees op VI PRO veel meer over het beleid van Eredivisie-clubs ten aanzien van het aantal Nederlandse spelers in de selectie. We deden een uitgebreide rondgang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.