Overmars-onrust houdt aan in België: 'Antwerp had beter kunnen wachten'

Reacties

De presentatie van Marc Overmars als nieuwe technisch directeur bij Antwerp FC heeft veel losgemaakt in de voetbalwereld, ook in België. Bij het Belgische Centrum voor Ethiek in de Sport draait men overuren sinds de entree van Overmars, stelt coördinator Evy Van Coppenolle.

Overmars-onrust houdt aan in België: 'Antwerp had beter kunnen wachten'
© Pro Shots

Het Centrum voor Ethiek in de Sport adviseert Vlaamse sportorganisaties en -clubs. Van Coppenolle zegt in gesprek met Sporza dat de komst van Overmars veel vragen oproept. 'De telefoon stond roodgloeiend sinds maandagmiddag. Het is goed dat er aandacht is voor het thema, al zijn de omstandigheden waarin natuurlijk minder positief', aldus de coördinator.

'De timing is hier het grote probleem, dit is heel snel na zijn ontslag bij Ajax. Bij de mensen is er zo de perceptie ontstaan dat Antwerp geen respect heeft voor de vrouwen die slachtoffer waren van zijn gedrag. Wij geloven in tweede kansen, maar Antwerp had toch beter het onderzoek in Nederland afgewacht', vertelt Van Coppenolle.

Van Coppenolle hoopt dat Antwerp een veilige werksfeer creëert. 'Elke sportorganisatie - en zeker van het kaliber van een voetbalclub - moet een vertrouwenspersoon hebben. Ik hoop dat ze dat hebben bij Antwerp en dat vrouwen die zich bij deze aanstelling niet goed voelen daar terecht kunnen. Dit huwelijk is zeker niet bij voorbaat mislukt, maar het is belangrijk dat er een veilige werksfeer heerst. Maak dit bespreekbaar. Dit kan ook nog een positief verhaal worden.'

Clausule
Volgens Het Nieuwsblad heeft Antwerp clausules in het vierjarig contract van Overmars opgenomen, waarbij zijn contract ontbonden kan worden bij nieuwe gevallen van grensoverschijdend gedrag. Mocht de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax opnieuw over de schreef gaan, dan zou hij Antwerp ook een forse schadevergoeding moeten betalen. De clubleiding van Antwerp zou volgens de krant met alle werknemers hebben gesproken over de komst van Overmars, die een riant salaris opstrijkt. Daarbij zou nadrukkelijk zijn aangegeven dat iedereen die problemen ervaart met diens komst 'gehoord' zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.