Overmars nuanceert prijzendroogte Ajax: 'In Europa veel goodwill gecreëerd'

Reacties

Marc Overmars heeft zich donderdagavond voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Ajax tegen VVV-Venlo verdedigd na alle kritiek op zijn beleid. De technisch directeur wijst naar de prestaties van de Amsterdammers in Europa om het vier jaar op rij mislopen van de titel in perspectief te plaatsen.

Overmars nuanceert prijzendroogte Ajax: 'In Europa veel goodwill gecreëerd'

Gevraagd naar die pijnlijke reeks reageert Overmars bij FOX Sports als volgt: 'Je vergeet misschien dat we vorig jaar de Europa League-finale hebben gespeeld. Ik denk dat wij daarmee heel veel goodwill hebben gecreëerd in Europa. We hebben vorig jaar negentien extra wedstrijden moeten spelen. Na Europa League-wedstrijden hebben we gedurende het seizoen veertien punten verloren, dus… Het is geen excuus, maar die veertien punten, normaal gesproken hadden we misschien niet zoveel wedstrijden gespeeld en die titel wel binnengehaald.

Feyenoord kroonde zich in het seizoen 2016/17 tot landskampioen met een voorsprong van één punt op de aartsrivaal. Dit seizoen ging Ajax in de 31ste speelronde al definitief kopje onder in de titelstrijd door met 3-0 te verliezen bij PSV, dat met die zege de titel veiligstelde. Overmars spreekt van een 'collectieve offday' en wil snel vooruitkijken: 'Eigenlijk heb je in je achterhoofd al: laat het nieuwe seizoen maar beginnen. Dit is zeker geen geslaagd seizoen en we zijn echt niet te beroerd om in de spiegel te kijken. Wat is er fout gegaan? Wat hebben wij fout gedaan? Wat moet er beter?'

Door het mislopen van de titel is ook de vraag al opgeworpen hoe sterk de positie is van Erik ten Hag, die halverwege dit seizoen Marcel Keizer heeft opgevolgd als hoofdtrainer. Overmars vraagt om tijd voor de coach: 'Erik gaat hartstikke goed, je moet hem de tijd geven zijn eigen elftal op te bouwen. Dat heeft hij hiervoor ook goed gedaan en dat doet hij nu met onze steun. We staan absoluut nog achter hem. We hebben gekozen voor de lange termijn, niet voor de korte termijn. Daar geloven we in met Erik. Ik sta daar voor de volle honderd procent achter. Het zijn drie maandjes, hij is drie maanden bezig. We kunnen niet bezig blijven toch?', doelt de voormalige aanvaller op het eerdere ontslag van Keizer en het vertrek van Peter Bosz vorige zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.