Overmars houdt Barcelona in leven

Een late goal van invaller Marc Overmars heeft de hoop van Barcelona om volgend seizoen uit te komen in de Champions League in leven gehouden. De Catalaanse club is Roy Makaay eveneens veel dank verschuldigd.

Ook in Spanje moet de laatste speeldag veel beslissingen brengen. Real Madrid is al een tijdje zeker van de titel. Maar de strijd om de drie Champions League-plaatsen (één direct, twee voorrondeplaatsen) is zeer spannend.

Deportivo La Coruña heeft de tweede plaats dankzij een overwinning op Valencia nog steeds in handen. Roy Makaay bewees zijn waarde voor de Galiciërs nogmaals. Het enige doelpunt van de wedstrijd was typerend voor zijn ploeg. Makaay pikte een te korte terugspeelbal van Roberto Ayala op, passeerde doelman Santiago Cañizares en schoof de bal in het lege doel. Valencia maakte de hele wedstrijd het spel, Deportivo gokte op één geslaagde aanval. Met succes, zo bleek.

Real Mallorca won uit bij Alavés met 4-2 en blijft daardoor op twee punten van Deportivo. Ex-Ajacied Finidi George scoorde voor Mallorca.

Barcelona startte sterk tegen Real Valladolid. Na drie minuten zette aanvoerder Josep Guardiola Barça op voorsprong. De nummer vier scoorde fraai uit een directe vrije trap. Over de muur en via de binnenkant van de paal ging de bal in het net. Een kwartier na rust scoorde Valladolid binnen een minuut twee keer, waardoor Barcelona op achterstand kwam. Invaller Marc Overmars, om tactische redenen buiten de basis gelaten, redde het toch al niet al te succesvolle seizoen van Barcelona door acht minuten voor tijd gelijk te maken. Door de goal van de Nederlandse international en door het verlies van Valencia, maakt Barcelona nog steeds een kans zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Barcelona heeft het geluk dat het in de laatste competitiewedstrijd tegen Valencia speelt. Een overwinning in Camp Nou is voldoende omdat Barcelona dan op basis van een beter onderling resultaat Valencia voorbijgaat.

Het doek viel voor Racing Santander en Numancia. De twee ploegen speelden hun wedstrijden ondanks de dreigementen om niet in actie te komen vanwege de paspoortfraude bij Las Palmas. Racing verloor bij Málaga, waar Kiki Musampa scoorde, Numancia ging bij Rayo Vallecano onderuit. De twee ploegen komen volgend seizoen dan ook uit in de Segunda División. Tenminste, als de Spaanse voetbalbond verder niets doet aan het illegaal opstellen van twee Brazilianen door Las Palmas.