Ouwejan steelt de Schalke-show: vol stadion smult van goal en twee assists

Thomas Ouwejan heeft een werkelijk schitterende avond beleefd in het shirt van Schalke 04, hoogvlieger in de Tweede Bundesliga. Tijdens de ruime thuiszege op Dynamo Dresden was de 25-jarige huurling van AZ betrokken bij alle doelpunten.

Schalke 04
Schalke 04
3 - 0
Dynamo Dresden

Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis zat de Veltins Arena weer eens (zo goed als) helemaal vol. En dus kon Ouwejan zich geen beter podium wensen voor zijn glansrol. De linksback die door AZ wordt verhuurd aan Schalke maakte zelf vroeg de 1-0. Dat was een lucky: hij kreeg de bal tegen zijn uitgestoken been aan geschoten door een Dresden-verdediger, waarna hij tot zijn eigen vreugde zag hoe de bal via de paal in het doel verdween.

Lange tijd leek Ouwejan daarmee de matchwinner te worden, maar in de slotfase scoorde de thuisploeg nog twee keer. Dat veranderde overigens niets aan het feit dat de Nederlander de uitblinker was, want hij was tweemaal de aangever. In de 78ste minuut kopte Marius Bülter raak uit een corner van Ouwejan, die in blessuretijd een vrije trap op het hoofd van Marcin Kaminski legde: 3-0.