Oudste speler in topcompetities heeft er nog geen genoeg van

Reacties

Hilton krijgt er maar geen genoeg van. De 42-jarige verdediger heeft vrijdag zijn contract met Montpellier verlengd tot medio 2021.

Oudste speler in topcompetities heeft er nog geen genoeg van
© Pro Shots

De Braziliaan is de oudste speler in de grote vijf Europese competities (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga en Ligue 1). De sleet zit er nog lang niet op: Hilton is een onomstreden basiskracht bij Montpellier en miste afgelopen seizoen geen competitieduel.

Toch is ook voor Hilton het einde als prof in zicht. 'Dit wordt mijn laatste contract, dat weet ik al', meldde de routinier der routiniers. 'Het was altijd mijn droom om tot mijn veertigste op het hoogste niveau actief te zijn, nu krijg ik de kans tot mijn 43ste door te gaan.'

Hilton zag het levenslicht op 13 september 1977, toen FC Amsterdam en Telstar nog in de Eredivisie uitkwamen. De Braziliaan streek in 2002 neer in Europa, waar hij eerst Servette diende en via Bastia, Lens en Olympique Marseille in 2011 belandde bij Montpellier.

In de grote competities zijn overigens twee 41-jarigen actief: Claudio Pizarro (Werder Bremen) en Gianluigi Buffon (Juventus).

Spelersprofiel

Hilton


Geboortedatum:
13 september 1977
Leeftijd:
46
Geboorteplaats:
Brasília
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
78 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.