Oude bekenden zitten Mourinho dwars bij bekerkraker in Milaan

Reacties

Internazionale heeft dinsdagavond AS Roma uitgeschakeld in de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Edin Dzeko en Alexis Sánchez maakten het verschil bij de club waar Stefan de Vrij en Denzel Dumfries invielen.

Oude bekenden zitten Mourinho dwars bij bekerkraker in Milaan
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 0
AS Roma
AS Roma

Rick Karsdorp was de enige Nederlander die aan de aftrap stond in Stadio Giuseppe Meazza. De rechtervleugelverdediger van AS Roma werd al vroeg lelijk te kijk gezet. De ex-Feyenoorder maakte een inschattingsfout toen de bal in zijn richting kwam. Karsdorp leek te gokken dat de bal voorbij Ivan Perisic zou gaan en liep naar voren, maar Perisic onderschepte de pass en verdediger van Roma maakte de achterstand niet meer goed. Uit de daaropvolgende voorzet van Perisic scoorde Dzeko knap met een volley: 1-0. Voor de Bosniër betekende die goal in de tweede minuut een zoete wraak. Hij werd als spits na de komst van José Mourinho in Rome aan de kant gezet en vertrok naar Inter om daar Romelu Lukaku te vervangen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de snelle goal van Dzeko was Inter de ploeg die het initiatief in handen had. De koploper van de Serie A controleerde de wedstrijd, maar vlak voor rust was er wel een schrikmoment. Alessandro Bastoni liep ogenschijnlijk een zware blessure op en werd vervangen door De Vrij.

Met De Vrij binnen de lijnen hield de ploeg van trainer Simone Inzaghi de Romeinen ook van scoren af, al was door soms wel kunst- en vliegwerk voor nodig. Milan Skriniar haalde de bal met een uiterste krachtinspanning vlak voor de lijn weg na een schot van Nicolò Zaniolo uit een moeilijke hoek.

Inter deelde in de 68ste minuut de genadeklap uit via Sánchez. De Chileen haalde vanaf ruim twintig meter verwoestend uit. Doelman Rui Patrício was kansloos toen de bal naar de verre kruising zoefde. José Mourinho keek gefrustreerd toe. Voor hem begon de avond nog zo mooi met een warm welkom van de Inter-fans voor hem, voor de trainer die de Nerazzuri in 2010 de legendarische treble bezorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meer dan een decennium later is de realiteit totaal anders voor Mourinho. Door de uitschakeling in het bekertoernooi kon er een streep gezet worden door een mogelijke prijs. In de Serie A staat Roma teleurstellend zevende, waardoor het podium van de Conference League nu het podium van de laatste hoop is geworden voor Mourinho en co. Inter speelt in de halve finale van het bekertoernooi tegen Lazio of AC Milan.

Op de hoofdfoto: Mourinho bedankte de Inter-aanhang voor het warme welkom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.