Oude bekende Gomes sta-in-de-weg voor Hiddink

Chelsea is er op bezoek bij Watford niet in geslaagd de uitzege op Arsenal in de Premier League een passend vervolg te geven. De ploeg van manager Guus Hiddink kwam niet verder dan een gelijkspel. Het Nederlands getinte Newcastle United verloor op bezoek bij Everton.

Watford - Chelsea 0-0
Hiddink zat dit seizoen voor het eerst op de bank bij Chelsea in de thuiswedstrijd tegen Watford. Bij het eerste duel onder leiding van de Achterhoeker kwamen The Blues niet verder dan 2-2, maar woensdagavond kreeg de regerend landskampioen kans op revanche. Net als op Stamford Bridge bleek Watford ook nu een geduchte tegenstander.

Zonder de niet speelgerechtigde Chelsea-huurling Nathan Aké en met Nordin Amrabat op de bank hield de promovendus knap stand. Heurelho Gomes, die bij PSV jaren onder Hiddink speelde, werd voor rust slechts enkele malen getest onder de lat van het Watford-doel. Ook in de tweede helft bleef het rustig in het strafschopgebied van Watford.

Aan de overkant was meer te beleven. Zo was José Holebas, de directe concurrent van Aké, dicht bij de openingstreffer. De opgekomen linksback zag zijn harde knal echter stranden in het zijnet. Met nog tien minuten te gaan was het Eden Hazard die de mogelijkheid kreeg de wedstrijd open te breken. De Belgische invaller, die het voorbije weekend voor het eerst sinds mei vorig jaar scoorde voor Chelsea, liet de bal te ver van zijn voet afspringen bij een veelbelovende aanval. Gomes greep succesvol in.

Gomes was al kansloos toen de bal uit een voorzet van Hazard bij Diego Costa kwam. De hoek echter bleek te lastig voor de temparementvolle spits. Even later was de kans makkelijker. Costa won het duel met zijn directe tegenstander en kopte op doel, maar Gomes had een uitstekend antwoord. Door die redding van een oude bekende, ziet Hiddink de opmars van Chelsea stilvallen. De in sportieve crisis verkerende topclub staat dertiende. Watford doet het beter als nummer negen van de ranglijst.

Everton - Newcastle United 3-0
Everton presteert dit seizoen met name in eigen huis ondermaats. In de laatste vijf Premier League-duels op Goodison Park moesten The Toffees het hoofd buigen. Het bezoek van Newcastle United, de nummer achttien van de ranglijst, leek daarom een voor manager Roberto Martínez en zijn ploeg een ideale gelegenheid om vertrouwen te tanken.

Everton heerste voor rust en nam de leiding dankzij Aaron Lennon. De buitenspeler verraste doelman Rob Elliot, de vervanger van de geblesseerde Tim Krul, met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied. Het bleek direct genoeg voor de zege, want Newcastle - met Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat in de basis - kwam niet met een antwoord. Dat het antwoord niet van Wijnaldum kwam is overigens geen verrassing. De dit seizoen zo sterk spelende Nederlander scoorde in Premier League weliswaar negen keer, maar trof alleen nog maar doel in thuiswedstrijden.

Ross Barkley gooide de wedstrijd volledig in het slot door in de 87ste minuut vanaf de strafschopstip raak te schieten. Niet veel later benutte Barkley wederom een penalty. Everton klimt dankzij de 3-0 zege naar plek elf. Newcastle blijft in degradatienood verkeren als nummer achttien. De selectie van Steve McClaren kreeg deze winter wel een kwaliteitsimpuls door de komst van Andros Townsend, Seydou Doumbia, Jonjo Shelvey en Henri Saivet. In Liverpool bleek wederom dat versterkingen niet overbodig waren bij The Magpies.