Oude bekende Dolberg leidt ruime oefennederlaag Ajax in

Ajax heeft zaterdag zijn eerste nederlaag van de oefencampagne geleden. In Brussel was Anderlecht met 3-0 te sterk, ingeleid door een vroege goal van ex-Ajacied Kasper Dolberg.

Anderlecht
Anderlecht
3 - 0
Ajax
Ajax

De Deen rondde een goede aanval van de Belgen af door Olivier Aertssen te passeren en de bal daarna knap over doelman Géronimo Rulli in het doel te leggen. Zo stond Ajax achter, al liet het bij vlagen aardig spel zien. Dat deed het zonder Calvin Bassey, Ajax heeft een bod van Fulham op de verdediger aanvaard, en zonder de licht geblesseerde Owen Wijndal.

Francis Amuzu en Anders Dreyer kregen kansen voor de thuisploeg om de voorsprong te verdubbelen, de eerste echte Ajax-kans viel tegen het eind van de eerste helft te noteren. Maxim Dupé, de debuterende keeper van Anderlecht, redde op een poging van Steven Bergwijn.

Vlak na rust kwam Kenneth Taylor nog dichterbij de gelijkmaker, zijn schot ging via de paal naast. Het was een startsein van een sterke fase van Ajax, waarin Kudus via Ajax-icoon Jan Vertonghen naast schoot en tien minuten later de bal op de lat schoot. Langzaam verslapte Ajax' greep en tien minuten voor tijd zag Anderlecht zijn voorsprong verdubbeld worden door een klungelig eigen doelpunt van Aertssen.

Ajax richtte zich op en kreeg meteen daarna een grote kans op de 2-1, Mohamed Daramy faalde oog in oog met de doelman waarna Taylor de rebound hoog over mikte. In de laatste minuut van de blessuretijd werd de marge zelfs nog uitgebreid, Benito Raman tekende voor 3-0.

Zodoende liep Ajax tegen de eerste oefennederlaag onder Maurice Steijn aan. Er volgen nu nog oefenwedstrijden tegen FC Augsburg en Borussia Dortmund voordat de Eredivisie en de voorrondewedstrijden in de Europa League beginnen.