Oud-AZ'er Moreno waarschuwt: 'Mexico kan gaan verrassen'

Reacties

De tocht richting kwalificatie voor het WK verliep voor Mexico allerminst soepel, maar eenmaal daar kan het land gaan verrassen. Dat denkt althans voormalig AZ-speler Héctor Moreno.

Oud-AZ'er Moreno waarschuwt: 'Mexico kan gaan verrassen'

De 26-jarige verdediger - tegenwoordig spelend voor Espanyol - zou met zijn land bijna niet op het WK aanwezig geweest zijn. Mexico was dicht bij uitschakeling, maar doordat de Verenigde Staten op de laatste speeldag van de kwalificatie won van Panama, mocht Mexico alsnog naar de barrage, waarin het Nieuw-Zeeland klopte.

En die turbulente weg naar Brazilië, een kwalificatieperiode waarin Mexico liefst vier bondscoaches kende, kan volgens Moreno wel eens in Mexicaans voordeel werken. 'Het ergste ligt achter ons, we willen er nu een mooi toernooi van maken. Er ligt dit keer een stuk minder druk op ons dan voorgaande jaren, toen mensen veel van ons verwachtten. Nu hebben we niets te verliezen. Ik denk dat we veel mensen positief gaan verrassen.'

Maar aan een doelstelling wilde Moreno, die vrijdag met zijn land een oefenduel met 1-0 verloor van Portugal, zich evenwel niet wagen. 'Ik denk niet in termen van een bepaalde ronde halen, of geschiedenis schrijven. Als we alles geven op het veld, dan zal alles wel goedkomen. Het is voor ons een droom om hier te zijn, en we gaan er alles aan doen om de komende maand tot een onvergetelijke maand voor onze fans te maken.'

Mexico speelt zijn eerste WK-duel op vrijdag 13 juni, dan wacht Kameroen. Op dinsdag 17 juni staat vervolgens de Zuid-Amerikaanse kraker tegen thuisland Brazilië op de rol, waarna Mexico de groepsfase op maandag 23 juni afsluit tegen Kroatië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.