Oud-verdediger neemt het op voor Karsdorp: 'Laat hem met rust'

Reacties

Amedeo Mangone springt in de bres voor Rick Karsdorp. In de wedstrijd tussen Udinese en AS Roma (4-0) van zondag beging Karsdorp een grote fout, die leidde tot het openingsdoelpunt van de thuisploeg. De kritiek die daarna volgde, is volgens oud-verdediger Mangone niet nuttig.

Oud-verdediger neemt het op voor Karsdorp: 'Laat hem met rust'
© Pro Shots
Udinese
Udinese
4 - 0
AS Roma
AS Roma

In een interview met radiozender Centro Suono Sport kreeg Mangone de vraag of hij ooit een dergelijke fout heeft gemaakt in zijn carrière. 'Volgens mij niet, maar ik heb wel met spelers gewerkt die situaties verkeerd inschatten op het veld.' Mangone speelde tussen 1999 en 2001 voor Roma en werd in zijn laatste seizoen landskampioen met de club, al was hij geen vaste waarde. Verder speelde hij voor onder meer Bari en Bologna. Na zijn loopbaan werkte hij als trainer in de lagere klassen van Italië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vroeg in de wedstrijd dacht Karsdorp de bal met de borst rustig terug te spelen op doelman Rui Patrício, maar dat was precies waar Destiny Udogie op gokte. De speler van Udinese reageerde alert en was de Portugese sluitpost te snel af: 1-0. Karsdorp werd in de pauze naar de kant gehaald en lijkt te moeten vrezen voor zijn basisplek. Trainer José Mourinho liet eind vorige maand na het 1-1 gelijkspel tegen Juventus al weten dat hij voor Zeki Celik gaat kiezen, als Karsdorp niet het niveau van vorig seizoen haalt.

'Karsdorp was er zeker van dat er geen tegenstander achter hem liep', verklaart Mangone de fout van de Nederlander. Hij snapt dat Karsdorp er niet voor koos om de bal weg te schieten en de bal juist in de ploeg wilde houden. 'Als je op dat moment en in die situatie de bal terugspeelt naar je keeper, dan heb je door dat jouw ploeg momentum heeft in de wedstrijd. Je kunt een fout maken. Hij moet nu met rust gelaten worden, want zulke situaties kunnen zich voordoen. Fouten horen bij het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.