Oud-Ajacied Koppers (28) zet punt achter voetballoopbaan

Reacties

Dico Koppers stopt per direct met voetballen. Dat laat de pas 28-jarige oud-speler van Ajax weten op Instagram.

Oud-Ajacied Koppers (28) zet punt achter voetballoopbaan
© Pro Shots

'Na tien jaar profvoetbal heb ik besloten om voor nu een andere weg in te slaan. Voor velen misschien verrassend, maar voor mezelf niet. De laatste jaren heeft het me vooral veel energie gekost en het plezier werd steeds minder. Door meerdere blessures ben ik helaas nooit lekker in mijn ritme gekomen. Ik voel dat het tijd is om andere dingen te gaan ontdekken en nieuwe dingen te leren', laat Koppers op Instagram weten.

Koppers begon zijn carrière bij Ajax, waar hij in 2011 onder coach Frank de Boer zijn Eredivisie-debuut maakte in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Hij kwam dat seizoen acht Eredivisie-wedstrijden in actie namens de Amsterdammers en speelde ook twee keer mee in de knock-outfase van de Europa League tegen Manchester United. In het seizoen daarna verhuurde Ajax hem aan ADO Den Haag alvorens FC Twente de vleugelverdediger naar Enschede haalde. Daar vertrok hij na twee seizoenen naar Willem II. Na zijn Tilburgse avontuur speelde Koppers nog voor PEC Zwolle en het afgelopen seizoen voor Almere City FC, waar zijn contract deze zomer was afgelopen. Daar speelde hij op 18 oktober 2019 zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal op bezoek bij Telstar.

Koppers keert na zijn besluit terug naar Ajax om binnen de organisatie van de club te ontdekken wat hij leuk vindt. 'Ook ga ik de trainerscursus volgen en zal Ajax me hierin helpen en begeleiden. Daarnaast ga ik aan een studie beginnen (HBO Business & Innovation) en nog lekker voetballen bij Ajax Zaterdag 1', aldus Koppers, die tot slot een dankwoord uitspreekt naar alle clubs waar hij heeft mogen spelen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In zijn tijd bij Ajax.
© Pro Shots
In zijn tijd bij Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.