Oud-aanvoerder Rusland spreekt zich uit tegen Poetin: 'Misschien word ik vermoord'

Reacties

Igor Denisov beseft dat het mogelijk verstrekkende gevolgen heeft voor hem. Maar de gewezen aanvoerder van Rusland acht het noodzakelijk zijn mening over de oorlog in Oekraïne te geven.

Oud-aanvoerder Rusland spreekt zich uit tegen Poetin: 'Misschien word ik vermoord'
© Pro Shots

'Voor mij is deze oorlog rampzalig, compleet verschrikkelijk', zegt de 38-jarige Denisov op het YouTube-kanaal van journalist Nobel Arustamayan. Met zijn woorden gaat hij in tegen de Russische president Vladimir Poetin.

Denisov, die nog in Rusland woont, wil zich niet verbergen ongeacht de consequenties vanwege de strenge wetten. 'Misschien beland ik in de cel of word ik vermoord vanwege deze woorden, maar ik zeg het zoals het is', aldus de gewezen international, die met zijn uitspraken een celstraf van vijftien jaar riskeert vanwege het brengen van 'nepnieuws'.

Denisov heeft eerder geageerd tegen de oorlog. Zijn aangeboden video's werden nergens in Rusland uitgezonden. 'Ik heb zelfs gezegd dat ik zou willen knielen voor Poetin, ik met mijn trots. Ik was daartoe bereid om het te stoppen. Ieder van ons die zich niet verzet, is schuldig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.