Osimhen wint race tegen de klok voor Afrika Cup-deelname

Reacties

Nigeria kan bij het toernooi om de Afrika Cup gewoon beschikken over sterspeler Victor Osimhen. De aanvaller van Napoli is ingeschreven voor de eindronde die op 9 januari begint.

Osimhen wint race tegen de klok voor Afrika Cup-deelname
© Pro Shots

Voor Osimhen ging het eind november in de topper tegen Internazionale mis. In een luchtduel met Inter-verdediger Milan Skriniar liep de 22-jarige Nigeriaan onder meer breuken in zijn jukbeen en oogkas op. Er was een operatie nodig en de verwachting was dat Osimhen drie maanden nodig zou hebben voor zijn herstel.

Osimhen heeft de verwachtingen overtroffen door snel terug te keren. Hij liet eerder deze week via social media al blijken dat het goed met hem gaat. Dat de spits is opgenomen in de 28-koppige selectie voor het Afrika Cup-toernooi is een bevestiging van dat hij inzetbaar is. Osimhen was dit seizoen uitstekend op dreef bij Napoli en scoorde negen keer in veertien optredens.

Andere opvallende spelers bij Nigeria zijn onder anderen Sparta-keeper Maduka Okoye en voormalig VVV-Venlo-aanvaller Ahmed Musa. De Nigerianen nemen het in de poulefase op tegen Egypte, Sudan en Guinee-Bissau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.