Osimhen krijgt fraai eerbetoon na prachtig jaar met Napoli en Nigeria

Reacties

Victor Osimhen is maandagavond in Marokko uitgeroepen tot de Voetballer van het Jaar door de Afrikaanse voetbalbond AFC. De Nigeriaan liet daarmee Mohamed Salah en Achraf Hakimi achter zich.

Osimhen krijgt fraai eerbetoon na prachtig jaar met Napoli en Nigeria
© Pro Shots

Voor Osimhen was het een bijzonder jaar: in 2023 werd zijn club Napoli voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Italië, en hij werd topscorer van de Serie A, als eerste Napoli-speler sinds een zekere Diego Maradona. Binnenkort vertegenwoordigt Osimhen zijn land Nigeria bovendien op de Afrika Cup, met tien goals werd hij topscorer van de kwalificatie.

Osimhen volgt Sadio Mané op. De Senegalees won de prijs in 2019 en 2022, de twee jaren ertussen was er geen uitreiking, in 2017 en 2018 ging Mohamed Salah met de eer strijken. Het was van 1999 geleden dat er een Nigeriaan won, destijds was het Nwankwo Kanu. Met elk vier titels zijn Samuel Eto'o en Yaya Touré de spelers die deze trofee het vaakst wonnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.