Oscar laat zich meteen gelden bij officieel debuut

Oscar is goed van start gegaan in China. Tijdens zijn eerste officiële wedstrijd voor Shanghai SIPG heeft de Braziliaanse aanwinst na 34 minuten zijn eerste doelpunt gemaakt. Ook landgenoot Hulk was door coach André Villas-Boas opgesteld.

In de derde voorronde van de AFC Champions League nam Oscar het met Shangai SIPG op tegen het Thaise Sukhothai. Tien minuten voor rust werd de van Chelsea overgekomen middenvelder weggestuurd met een steekbal, waarna hij de bal in de verre hoek schoot en zo voor de openingstreffer tekende.

Door een doelpunt van de derde Braziliaan, Elkeson, en een eigen doelpunt van Sukhothai werd het uiteindelijk 3-0. Door de overwinning is Shangai SIPG geplaatst voor de groepsfase van de Aziatische Champions League, waar het in een poule komt met FC Seoul, Urawa Red Diamonds en Western Sydney Wanderers.

Shanghai SIPG betaalde in december zestig miljoen euro voor Oscar, die zo’n 470 duizend euro per week verdient. Vorige week tekende hij in het vriendschappelijke duel met Al Batin (2-0) al voor beide doelpunten.