Osasuna heeft opvolger Camacho al paraat staan

José Antonio Camacho is niet langer de trainer van Osasuna. De tegenvallende resultaten hebben de clubleiding van de Spaanse club doen besluiten de Spaanse coach op de keien te gooien.

Osasuna heeft opvolger Camacho al paraat staan

Osasuna bezet in de Primera División de achttiende plaats en verkeert in degradatiezorgen. De voorsprong op hekkensluiter Malága en nummer negentien Alméria bedraagt respectievelijk drie en twee punten. Met name buitenshuis presteert de ploeg dit seizoen onder de maat.

Camacho trad in oktober 2008 in dienst van Osasuna. De oud-international moest als opvolger van José Ángel Ziganda de club behoeden voor degradatie. Pas op de laatste speeldag werd destijds met de winst op Real Madrid aan die opdracht voldaan. Afgelopen seizoen eindigde Osasuna knap als twaalfde.

Overigens lijkt de opvolger van Camacho al bekend. Ondanks dat het ontslag van de Osasuna-trainer maandag pas bekend is gemaakt, maakt de club al over verscheidene uren de opvolger bekend tijdens een persconferentie. José Luis Mendilíbar is de grootste kandidaat. Hij had eerder Real Valladolid onder zijn hoede.

Eerder was Camacho werkzaam bij Real Madrid, Espanyol, Sevilla, Rayo Vallecano, Benfica én werkte hij vier jaar als bondscoach van Spanje. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's