Origi beslist Merseyside Derby diep in blessuretijd

Reacties

De 232ste Merseyside Derby tussen Liverpool en Everton is zondag op de valreep geëindigd in een overwinning voor Liverpool. De stadsstrijd boeide voortdurend en leverde ook tal van kansen op, maar Liverpool verzuimde het overwicht in de wedstrijd lange tijd uit te drukken in de score. Pas seconden voor het einde kopte Divock Origi zijn team naar de zege.

Origi beslist Merseyside Derby diep in blessuretijd
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Everton
Everton

Everton legde de rit van twee minuten naar Anfield met een positief gevoel af. The Toffees wonnen vijf van hun laatste zeven competitieduels en hoopten het gat naar de topvijf verder te kunnen dichten met een zege. De laatste jaren zat winnen op bezoek bij de stadsgenoot er echter niet in (in 1999 gebeurde dat voor het laatst) en ook zondag stuitte Everton op een lastig te ontregelen Liverpool.

De eerste helft verliep in een waanzinnig tempo, met kansen voor beide doelen. Sadio Mané kreeg na elf minuten de bal goed mee van Mohamed Salah, maar gunde zichzelf daarna geen tijd en schoot wild over. Aan de overkant was Everton daarna dicht bij de openingstreffer. Theo Walcott legde de bal met het hoofd terug op André Gomes, die goed inkopte maar buiten doelman Alisson rekende.

De Braziliaan voorkwam een zeker lijkend doelpunt met een uitstekende reflex. Joe Gomez roeide de bal vervolgens met gevaar voor eigen leven weg van de doellijn. Het spel golfde op en neer en de volgende mogelijkheid was weer voor Liverpool. Na balverlies bij Everton brak Liverpool snel uit en kwam Xherdan Shaqiri in een kansrijke situatie, maar bracht keeper Jordan Pickford redding met de knie. Even later rushte de keeper zijn doel uit om Mané van scoren af te houden.

In de tweede helft bleef het tempo hoog liggen. Kansen waren er ook nu weer genoeg. Salah, die zijn vijftigste wedstrijd in de Premier League speelde voor Liverpool, loste al vroeg een waarschuwingsschot en Mané schoof de bal meters naast na een uitstekende pass van Roberto Firmino. Diezelfde Mané kreeg na bijna een uur spelen weer een mogelijkheid, maar miste het doel ruimschoots met zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, bleef zoeken naar een opening. Om in het spoor van Manchester City te blijven was winst een must, maar Everton stond defensief sterk en had met Pickford bovendien steeds een stevig slot op de deur. Kort voor tijd was invaller Origi plots dichtbij, maar trof hij de lat. Toch werd de Belg uiteindelijk de bejubelde man. Diep in blessuretijd bracht Van Dijk de bal met de moed der wanhoop nog een keer in en bracht Pickford maar half redding. Origi wachtte de rebound af via de lat en kopte vervolgens binnen, op een moment dat niemand daar meer op rekende. 

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.