Oranje-opponent Finland met gemak langs Moldavië

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de speelronde in de EK-kwalificatiecampagne zie ook het VI-Scorebord.

Finland heeft vrijdag een gemakkelijke overwinning geboekt in eigen huis op Moldavië. Met een 4-1 zege verstevigden de Finnen de vierde positie in Groep E van de EK-kwalificatiecampagne. Het Nederlands elftal gaat onbedreigd aan de leiding met de maximale score na zes optredens.

Kasper Hämäläinen nam zijn land in de eerste helft op sleeptouw. De aanvaller verzorgde de helft van de productie en tekende voor de twee eerste treffers.

Spits Mikael Forssell was na de onderbreking verantwoordelijk voor de 3-0. Het leed van de Moldaviërs werd nog wat groter nadat Igor Armas de score met een eigen doelpunt opvoerde. De eer werd in de slotfase gered door Serghei Alexee (4-1).

Moldavië is momenteel met slechts zes punten zo goed als kansloos voor directe kwalificatie. Alleen San Marino, de tegenstander van Nederland vrijdag (vanavond), presteerde slechter. Het nietige landje staat met nul punten, nul doelpunten en 33 tegentreffers stijf onderaan.