Oranjedames in slotfase ook onderuit tegen Engeland

Reacties

Het Nederlandse dameselftal heeft in het Koning Willem II Stadion met 0-1 verloren van Engeland. Een ogenschijnlijk zware blessure voor Renee Slegers wierp zijn schaduw over het duel in Tilburg.

Oranjedames in slotfase ook onderuit tegen Engeland

De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan verloor donderdag van België (3-2) en hoopte tegen de nummer vijf van de FIFA-ranking een beter resultaat te boeken. Het duel met de Engelsen kreeg na tien minuten echter een vervelende wending toen Renee Slegers aangeslagen het veld moest verlaten. Gevreesd wordt voor een nieuwe kruisbandblessure, waardoor het EK in eigen land in gevaar zou komen voor de 54-voudige international.

Beide ploegen hielden elkaar na het uitvallen van Slegers lange tijd in evenwicht. Zowel de Oranje Leeuwinnen als de Engelsen hadden moeite om grote kansen te creëren. Een kwartier voor tijd sloegen de bezoekers alsnog toe. Jodie Taylor werd met een lange bal vanaf het middenveld weggestuurd en wipte hem beheerst over doelvrouw Loes Geurts heen. Sisca Folkertsma kreeg in de extra tijd nog een kans op de gelijkmaker, maar ze kreeg de bal niet langs keeper Karen Bardsley.

De Nederlandse dames verliezen daarmee na nederlagen tegen Duitsland (4-2) en België hun derde oefenduel op rij. Op 16 juli 2017 staat voor de dames in De Galgenwaard tegen Noorwegen het eerste groepsduel van het EK in eigen land op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.