Oranje-basis gloort voor Cairo, Mathijsen, Vlaar

Het lijkt er op dat Ellery Cairo zijn debuut gaat maken bij het Nederlands elftal. Afgaande op de trainingen zal de extra opgeroepen aanvaller zaterdag in de basis starten als Oranje het opneemt tegen Italië.

Oranje-basis gloort voor Cairo, Mathijsen, Vlaar

Cairo werd maandagavond nog als 24ste speler aan de selectie toegevoegd door bondscoach Marco van Basten. Die wilde bij een eventueel vertrek van Ruud van Nistelrooy een extra aanvaller achter de hand hebben. Omdat de beoogde rechtsbuiten Romeo Castelen nog kampt met de naweeën van een hamstringblessure, lijkt de basisplaats van de 27-jarige speler van Hertha BSC zeer reëel.

Het meespelen van Cairo zal niet de enige verrassing zijn, want Van Basten lijkt ook te gaan kiezen voor Ron Vlaar en Joris Mathijsen als twee centrale verdedigers. Khalid Boulahrouz worstelt nog met zijn fitheid, terwijl André Ooijer bij Van Basten blijkbaar achter de twee AZ-internationals in de rangorde staat.

Door het afhaken van Ruud van Nistelrooy lijkt Dirk Kuijt de kans te krijgen om als centrumspits te beginnen tegen de azzurri. Vooralsnog moest de Feyenoorder in zijn interlandloopbaan vooral genoegen nemen met een basisplaats als rechts- dan wel linksbuiten. Van der Sar; Kromkamp, Vlaar, Mathijsen en Van Bronckhorst; Landzaat, Cocu en Van der Vaart; Cairo, Kuijt en Van Persie

Bekijk hier al onze video's