Oranje wil Letland zoals aangekondigd overrompelen

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink verklapte het donderdag tijdens de persconferentie al: het Nederlands elftal kiest vrijdagavond tegen Letland vol voor de aanval en wil de tegenstander direct bij de keel grijpen. Vrijdag werd de al geopenbaarde opstelling bevestigd.

Oranje wil Letland zoals aangekondigd overrompelen

Voor Oranje telt in Riga niets minder dan de overwinning. Het staat met zeven punten momenteel derde achter Tsjechië (dertien) en IJsland (twaalf). De beide koplopers treffen elkaar in Reykjavík, eveneens om 20.45 uur. Puntenverlies in en tegen Letland kan dus dodelijk zijn voor Oranje, zeker omdat het achtervolgende Turkije (vijf punten) op bezoek gaat bij hekkensluiter Kazachstan.

Met een ultra-aanvallende opstelling wil Hiddink de Letten overrompelen. Welbeschouwd kent het Nederlands elftal in Riga slechts vier écht verdedigend ingestelde spelers. Doelman Jasper Cillessen en de beide centrumverdedigers Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi moeten de boel achterin dicht houden, terwijl Daley Blind op het middenveld de controle moet bewaken.

Vleugelverdedigers Gregory van der Wiel (rechterkant) en Jetro Willems staan vooral bekend om hun aanvallende kwaliteiten, terwijl Wesley Sneijder - met Blind het blok op het middenrif - graag zo vaak mogelijk voor het doel wil komen. Met Robin van Persie kort om spits Klaas-Jan Huntelaar heen en Luciano Narsingh (rechtsbuiten) en Memphis Depay als adjudanten vanaf de flanken wil Oranje vanaf 20.45 uur niets aan het toeval overlaten.

Dat betekent dat de tegen de Verenigde Staten (3-4 nederlaag) zo bekritiseerde defensie op drie van de vijf plekken is veranderd. Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma en Blind maken plaats, Cillessen en Martins Indi mogen blijven staan. Op het middenveld is nu geen plek voor Jordy Clasie (ziek afgehaakt) en Georginio Wijnaldum, voorin maakt Narsingh zijn entree ten koste van Quincy Promes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.