Oranje speelt in oefenduel zonder nummer 14

Reacties

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk zonder het rugnummer 14, als eerbetoon aan de donderdag overleden Johan Cruijff (68).

Oranje speelt in oefenduel zonder nummer 14

Bondscoach Danny Blind ziet het duel, dat in de veertiende minuut stilgelegd wordt ter nagedachtenis aan Cruijff, als een serieuze testcase in aanloop naar de kwalificatiewedstrijden richting het WK 2018, maar wil de legendarische Nummer 14 onder meer op deze manier eren. 'Niemand zal deze wedstrijd met nummer veertien spelen', was de keuzeheer duidelijk tegenover De Telegraaf.

De laatste speler die als Nummer 14 in actie kwam namens Oranje, was Joël Veltman op 4 september 2014. Toen was Italië in een oefenwedstrijd met 2-0 te sterk. Nummer 14 bleek daarna een garantie op negentig minuten bankzitten. Bij de laatste interland (Wales, 3-2 zege) bleef PSV-spits Luuk de Jong de gehele wedstrijd langs de zijlijn met die twee cijfers op zijn rug.

Daarvoor was Karim Rekik (in de interlands tegen Kazachstan, Tsjechië, Verenigde Staten en beide duels met Letland), Terence Kongolo (Turkije), Jairo Riedewald (IJsland), Jeffrey Bruma (Spanje, Turkije, Mexico), Paul Verhaegh (Tsjechië) en Veltman (IJsland, Kazachstan) hetzelfde lot beschoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.