Oranje-plaag Valencia predikt hoop ondanks blessure

Reacties

Enner Valencia hoopt dinsdag een rol te kunnen spelen in de laatste groepswedstrijd van Ecuador tegen Senegal. De 33-jarige aanvaller raakte vrijdagavond geblesseerd in het duel met het Nederlands elftal.

Oranje-plaag Valencia predikt hoop ondanks blessure
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

Valencia maakte tegen Oranje in de 49ste minuut de 1-1. Vlak voor tijd ging het voor hem mis. De 76-voudig international werd geraakt op zijn rechterenkel en viel uit. 'Ik heb pijn', geeft Valencia toe. 'Maar ik wil dinsdag weer spelen, hopelijk voel ik me dan beter.'

De belangen zijn dinsdag groot voor Ecuador. Het land heeft na vier punten uit de eerste twee duels aan een gelijkspel tegen Senegal genoeg voor plaatsing voor de knock-outfase. 'We moeten groot blijven dromen', aldus Valencia tegenover verschillende journalisten. 'Voor mij is het belangrijkste dat ik de groep kan helpen en dat we samen sterk blijven.'

Valencia is een van de hoofdrolspelers tot nu toe tijdens het toernooi in Qatar. De voormalige spits van West Ham United was met twee goals beslissend in de openingswedstrijd tegen het gastland (0-2). Tegen Oranje was het dus opnieuw raak voor de captain van Ecuador.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.