Oranje op drie plekken gewijzigd, De Jong staat voor basisdebuut

Reacties

De opstelling van het Nederlands elftal voor de Nations League-kraker tegen Frankrijk kent (ten opzichte van het oefenduel met Peru) drie nieuwe namen. De meest in het oog springende is die van Frenkie de Jong, die een paar dagen na zijn debuut direct voor het eerst in de basis mag beginnen.

Oranje op drie plekken gewijzigd, De Jong staat voor basisdebuut

De bewierookte Ajax-middenvelder viel donderdag tijdens de afscheidsinterland van Wesley Sneijder halverwege in en maakte grote indruk. Zo was hij goed voor de assist bij de 1-1 van Memphis Depay. Zijn puike invalbeurt levert hem in Parijs zondag zijn eerste basisplek in de nationale ploeg op.

De entree van De Jong is één van drie wijzigingen. Ten opzichte van Peru-thuis is uiteraard Sneijder er niet meer bij, ook Kevin Strootman en Ruud Vormer raken hun basisplek kwijt. Voor hen komen Davy Pröpper (net als De Jong tegen Peru in de rust ingebracht) en Quincy Promes. De aanvaller van Sevilla leidde donderdag de 2-1 (ook van Memphis) in en mag nu dus starten.

Het duel in Parijs begint om 20.45 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Natuurlijk kan Frenkie de Jong het aan tegen Frankrijk'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.