Oranje Onder-20 lamgelegd door Engels prachtvoetbal

Nederland Onder-20 heeft woensdagavond in een vriendschappelijke interland met 2-0 verloren van de leeftijdsgenoten van Engeland. Met name in de eerste helft waren de Engelsen veel te sterk en tikten ze Oranje bij vlagen van het veld.

Binnen een kwartier was de eindstand al bereikt. Vooral de openingstreffer mocht er zijn. Na flitsend combinatievoetbal van Engeland (zie onder) vond Patrick Roberts een gaatje in de Nederlandse defensie. De vleugelspeler van Manchester City, die wordt verhuurd aan Celtic, liet doelman Joël Drommel kansloos. Vijf minuten later zorgde Adam Armstrong na een slippertje van de FC Twente-keeper voor de tweede Engelse treffer.

Het was de eerste wedstrijd in een vriendschappelijk toernooi dat door de Engelsen wordt georganiseerd. In het kader daarvan treft de ploeg van bondscoach Dwight Lodeweges ook nog de Verenigde Staten op 7 oktober en Duitsland op 10 oktober.