Oranje oefent in maart tegen Spanje

Reacties

Het Nederlands elftal speelt eind maart een vriendschappelijke interland tegen Spanje. Dat heeft de KNVB maandagmiddag bekendgemaakt.

Oranje oefent in maart tegen Spanje
© Pro Shots

Op 29 maart staan beide landen tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Een aantal dagen eerder speelt Nederland nog een oefenwedstrijd, de KNVB meldt dat de bond op korte termijn de opponent van dat duel bekend hoopt te maken.

Bijna precies vijf jaar geleden was dat ook het geval, Oranje won toen onder Guus Hiddink met 2-0. De vorige confrontatie was uiteraard op het WK 2014 in Brazilië. Nederland won de openingswedstrijd van dat toernooi overtuigend met 5-1, mede dankzij een legendarisch kopdoelpunt van Robin van Persie. In totaal stonden Nederland en Spanje twaalf keer tegenover elkaar. De balans is licht in het voordeel van Oranje, dat zes keer wist te winnen, de Spanjaarden trokken vijf keer aan het langste eind.

Met Spanje treft Nederland een tegenstander die in onrustig water verkeert. De terugkeer van Luis Enrique als bondscoach is namelijk allerminst soepel verlopen. De 49-jarige trainer haalde publiekelijk hard uit naar zijn voormalige assistent Robert Moreno, die de honneurs waarnam tijdens diens afwezigheid. Enrique betichtte Moreno ervan dat die op zijn baan uit was. Moreno reageerde op zijn beurt ook met een pittig statement.

Die wisselingen aan de zijlijn hebben overigens weinig effect gehad op de prestaties van het elftal. Van zijn laatste elf interlands wonnen de Spanjaarden er negen. De afgelopen interlandperiode haalde Spanje uit tegen Malta (7-0) en Roemenië (5-0). Spanje staat achtste op de FIFA-ranking, Nederland staat zes plaatsen lager.

Op het EK zit Spanje in een poule met Zweden, Polen en de play-off-winnaar B. Nederland zit zoals bekend in de groep bij Oekraïne, Oostenrijk en play-off-winnaar D/Roemenië. Meer uitleg over de loting vind je in de video hieronder.

VI Legt Uit: alles over de absurde EK-loting
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.