Oranje met Promes in plaats van Bergwijn tegen Duitsland

Reacties

Het Nederlands elftal treedt zondagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland aan met Quincy Promes, die speelt in plaats van Steven Bergwijn. Denzel Dumfries is, zoals al werd verwacht, fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen.

Oranje met Promes in plaats van Bergwijn tegen Duitsland
Nederland
Nederland
2 - 3
Duitsland
Duitsland

Tegen Wit-Rusland werd de rechtsback van PSV wegens een liesblessure vervangen door Kenny Tete, die bij zijn eerste actie vervolgens een hamstringkwetsuur opliep en óók naar de kant moest. Tete's plaats in de selectie is inmiddels ingenomen door Hans Hateboer, die dus niet start.

'Dumfries is fit. Hij heeft alles kunnen doen op de training. Als er geen rare dingen gebeuren, kan hij spelen', vertelde Koeman zaterdag al tijdens zijn persconferentie. 

Jasper Cillessen verdedigt opnieuw het doel en voor hem staan behalve Dumfries ook Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind. Het middenveld wordt gevormd door Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong en in de aanval staan Memphis Depay, Ryan Babel en dus Promes.

Enige mutatie
Promes voor Bergwijn is de enige mutatie in de opstelling van Oranje ten opzichte van de met 3-0 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Duitsland halverwege oktober. Tijdens die wedstrijd werd Bergwijn vervangen door Promes. Oranje had het destijds zwaar met de spelers die vanaf links doorkwamen bij Die Mannschaft.

Bij Duitsland startten, zoals bondscoach Joachim Löw al aankondigde, Manuel Neuer en Toni Kroos. Timo Werner is gepasseerd en hetzelfde geldt voor Marco Reus.

Donderdag rekende Oranje tijdens de aftrap van de EK-kwalificatiereeks eenvoudig af met Wit-Rusland (4-0). Die Mannschaft kwam nog niet in actie tijdens deze cyclus. De aftrap van Nederland - Duitsland is om 20.45 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstelling Duitsland: Manuel Neuer; Thilo Kehrer, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Matthias Ginter, Nico Schulz; Joshua Kimmich, Toni Kroos; Leon Goretzka, Leroy Sané, Serge Gnabry.

'Alle ogen in de voetbalwereld zijn gericht op Nederland-Duitsland'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.