Oranje krijgt opnieuw te maken met Braziliaanse scheidsrechter

Reacties

Wilton Sampaio is wederom als scheidsrechter aangesteld bij een WK-wedstrijd van het Nederlands elftal. De veertigjarige Braziliaan moet de achtste finale tegen de Verenigde Staten in goede banen leiden.

Oranje krijgt opnieuw te maken met Braziliaanse scheidsrechter
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

De aanstelling van Sampaio is opmerkelijk, want de scheidsrechter was nog niet zo lang geleden ook al actief bij een wedstrijd van Oranje. Hij had op 21 november de leiding bij de eerste groepswedstrijd van het team van Louis van Gaal. Nederland won toen met 2-0 van Senegal. Matthijs de Ligt was in die wedstrijd de enige Oranje-international die geel kreeg van Sampaio, die geen grote fout maakte.

Voor Sampaio wordt het fluiten bij Nederland tegen de Verenigde Staten al zijn derde WK-optreden. De Braziliaan kwam ook in actie bij het groepsduel tussen Polen en Saoedi-Arabië van afgelopen zaterdag. De Colombiaan Nicolás Gallo is de VAR bij het begin van de knock-outfase voor Oranje.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.