Oranje herstelt, alle ogen opnieuw gericht op Suarez

Reacties

Het is dinsdag 24 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Oranje herstelt, alle ogen opnieuw gericht op Suarez

Oranje
Na de knappe 2-0 zege is Oranje gisteravond (Braziliaanse tijd) teruggevlogen van São Paulo naar Rio de Janeiro. Dinsdag zal volledig in het teken staan van herstellen en nagenieten. Om 11.30 uur Braziliaanse tijd (16.30 uur in Nederland) staat er een rustige training op het programma. Pas in de komende dagen zal het vizier volledig op de achtste finale van zondag tegen Mexico gaan.

18.00 uur: Costa Rica - Engeland
Na twee speelronden is Costa Rica de verrassende koploper in Groep D. Sterker nog, de ploeg van bondscoach Jorge Luis Pinto is al zeker van een plek in de achtste finale. Na overwinningen op Uruguay (3-1) en Italië (1-0) volstaat een gelijkspel tegen Engeland om groepswinnaar te worden. De opponent van dinsdag speelt alleen nog voor de eer, nadat de duels met Italië en Uruguay werden verloren (beide 2-1). Voor het eerst sinds 1958 slaagde Engeland er niet in om de groepsfase te overleven.

18.00 uur: Italië - Uruguay
Bij het duel tussen Italië en Uruguay staat veel op het spel. Slechts een van deze twee landen vergezelt Costa Rica naar de kwartfinale. Italië heeft aan een gelijkspel genoeg om als tweede te eindigen, terwijl Uruguay moet winnen. Voor beide is ook groepswinst nog mogelijk, maar dan moet Costa Rica verliezen van Engeland en moet het mindere doelsaldo ten opzichte van de Midden-Amerikanen worden goedgemaakt. Aan de kant van Uruguay is alle hoop gevestigd op Luis Suarez. De van een knieoperatie herstelde spits miste de wedstrijd tegen Costa Rica, maar bezorgde zijn ploeg met twee doelpunten de overwinning op Engeland.

22.00 uur: Griekenland - Ivoorkust
Ook in Groep C is er nog van alles mogelijk. Met nog één wedstrijd voor de boeg is Ivoorkust tweede, maar Griekenland passeert de Afrikanen bij een overwinning. Dit toernooi kwamen de Grieken nog niet tot scoren, maar wellicht lukt het tegen Ivoorkust?

22.00 uur: Japan - Colombia
Colombia is al wel zeker van een plek bij de laatste zestien en zelfs de groepswinst lijkt al zeker, maar Ivoorkust maakt nog een kleine kans op de eerste plaats. Japan hoopt juist op een misstap van de Afrikanen, want dan kan het zich nog plaatsen voor de achtste finale.

VI Oranje
Er is dinsdag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de uitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Dinsdag zijn dit Hans Kraaij jr.,Nico Dijkshoorn Gerard Joling.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.