Oranje-aandeel AZ blijft stijgen: 'Wijndal en Koopmeiners zijn goed bezig'

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman vond het noodzakelijk de lijst met potentiële internationals aan te vullen met vers bloed. Vandaar dat PSV'er Mohamed Ihattaren en het AZ-duo Teun Koopmeiners en Owen Wijndal voor het eerst op de voorlopige lijst staan.

Oranje-aandeel AZ blijft stijgen: 'Wijndal en Koopmeiners zijn goed bezig'
© Pro Shots

'Ik vond het wel nodig. Dat heeft natuurlijk te maken met een aantal blessures', zegt Koeman woensdagmiddag op het officiële kanaal van de KNVB. De bondscoach doelt daarmee op het wegvallen van aanvallers Steven Bergwijn, Memphis Depay en Donyell Malen, maar ook spelers als Tonny Vilhena en Terence Kongolo.

Het zorgt ervoor dat Koeman opnieuw twee spelers van AZ bij de groep met potentiële internationals haalt. 'Er staat een aantal jonge jongens op en dan springen met name Wijndal en Koopmeiners in het oog. Dit is toch ook wel om een signaal af te geven dat ze erg goed bezig zijn', aldus de bondscoach.

Daarmee neemt het aandeel van AZ opnieuw toe. In november debuteerden Calvin Stengs en Myron Boadu al voor Oranje, Marco Bizot zat al langer bij de groep en nu kloppen dus ook Koopmeiners en Wijndal op de deur. Koeman: 'Of dat uiteindelijk resulteert in een definitieve selectie, hebben we nog niet besloten.'

Ihattaren
Waar AZ hofleverancier van de voorselectie is met vijf spelers, is PSV door de uitverkiezing van Ihattaren vertegenwoordigd met twee spelers (verder nog Denzel Dumfries). Koeman liet in november al doorschemeren de achttienjarige spelmaker bij Oranje te willen halen, nadat hij zijn keuze voor Nederland bekendmaakte.

voorselectie oranje:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Jeroen Zoet (FC Utrecht).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Matthijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Inter), Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Myron Boadu (AZ), Mohamed Ihattaren (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Justin Kluivert (AS Roma), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.