'Opvallende transfer nabij: Bayern haalt maatje Kane op bij Tottenham'

Reacties

Eric Dier staat voor een bijzondere stap hogerop in zijn loopbaan. De 29-jarige Engelsman komt bij Tottenham Hotspur nauwelijks aan spelen toe, maar is meer dan welkom bij Bayern München. Een transfer is in de maak: Dier zit voor de bekerwedstrijd van vrijdag tegen Burnley al niet meer bij de wedstrijdselectie van Tottenham.

'Opvallende transfer nabij: Bayern haalt maatje Kane op bij Tottenham'
© Pro Shots

Volgens het Duitse Sky zijn alle betrokken partijen het op hoofdlijnen eens over een transfer. Bayern zal een bescheiden afkoopsom van iets minder dan vijf miljoen euro betalen voor Dier, die sinds 2014 voor Tottenham actief is. Zijn contract loopt aankomende zomer af en dus is dit voor zijn werkgever de laatste kans om nog wat aan het vertrek van de 49-voudig international over te houden.

Dier kan centraal in de verdediging én op het middenveld uit de voeten. Thomas Tuchel ziet hem daarom graag komen. In de zomer werd Dier ook al genoemd als optie voor Bayern, dat destijds met Tottenham in gesprek was over Harry Kane. Tot een transfer van de verdediger kwam het toen nog niet, waarna hij dit seizoen slechts in vier competitieduels bij Tottenham mocht opdraven.

Vorig seizoen, en in de jaren daarvoor, was Dier nog een vaste basisspeler bij Tottenham. Op het moment staat de teller op 364 wedstrijden voor de club. De kans is groot dat het daarbij zal gaan blijven. Bayern moet nog een laatste klap op de transfer geven, maar de verwachting is dat Dier snel weer ploeggenoot van zijn voetbalvriend Kane zal zijn.

João Palhinha
Overigens hoopt Bayern volgens Sky ook nog altijd op de komst van João Palhinha. De Duitsers waren in de zomer al persoonlijk akkoord met de defensieve middenvelder, maar werden het toen niet eens met Fulham over een afkoopsom. Dat belooft voor deze transfermaand opnieuw een hele opgave te worden: Fulham weigert om zijn vraagprijs te verlagen. In de zomer wilde Bayern nog 65 miljoen euro betalen voor de 28-jarige Palhinha, maar dat was toen niet voldoende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.