Opvallende eerste hoofdtrainersklus lonkt voor Wilshere

Reacties

Jack Wilshere kan in de Verenigde Staten zijn debuut als hoofdtrainer in het profvoetbal maken. De oud-middenvelder is nu nog jeugdtrainer bij Arsenal, maar is in gesprek met Colorado Rapids.

Opvallende eerste hoofdtrainersklus lonkt voor Wilshere
© Pro Shots

Het team uit de Verenigde Staten staat dit seizoen troosteloos onderaan in de Western Conference van de Major League Soccer, over heel Amerika genomen zou Colorado Rapids 28ste staan. Trainer Robin Fraser werd dan ook ontslagen in september, het seizoen wordt afgemaakt onder interim-trainer Chris Little. Voor het volgende seizoen is Wilshere dus in beeld, weet The Athletic.

De link tussen Arsenal, de huidige werkgever van Wilshere, en Colorado Rapids is makkelijk gemaakt. De Kroenke-familie is namelijk eigenaar van beide clubs. Zij gaan in gesprek met de oud-middenvelder die als negenjarige bij Arsenal terechtkwam en jarenlang onder contract stond in Londen, maar door blessureleed tot nog geen tweehonderd wedstrijden voor Arsenal kwam.

Wilshere loodste vorig seizoen Arsenal Onder-18 naar de finale van de FA Cup, waarin ruim werd verloren van de leeftijdsgenoten van West Ham United. In de competitie beleefde Wilshere een teleurstellend eerste seizoen met een elfde plek (van de twaalf teams). Ook dit seizoen is Arsenal Onder-18 vooralsnog niet meer dan een subtopper.

Jack Wilshere stopte vorig jaar met voetballen, hij sloot zijn carrière af in Denemarken bij Aarhus GF.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.