Optimistische Premier League-baas heeft goed nieuws voor fans

Reacties

Het gaat de goede kant op met de hervatting van de Engelse competitie. Dat is de overtuiging van Richard Masters, de algemeen directeur van de Premier League.

Optimistische Premier League-baas heeft goed nieuws voor fans
© Pro Shots

De bestuurder bespreekt de stand van zaken in gesprek met de BBC. Bij de Engelse clubs op het hoogste niveau zijn de trainingen afgelopen dinsdag hervat. Deze week is er nog getraind en kleine groepjes en hielden spelers voortdurend afstand van elkaar. Dit weekend worden de lichten mogelijk op groen gezet voor trainingen met contact komende week. Daar zijn twee zaken voor nodig: gunstige resultaten bij de nieuwe serie coronatests die vrijdagochtend zijn afgenomen (uitslagen worden zaterdag verwacht) en toestemming vanuit de overheid. Vanuit de regering klonken al positieve geluiden over dat laatste.

Masters is erg positief over de ontwikkelingen: 'Er is momentum nu we de eerste stap hebben gezet. Het is geweldig voor iedereen om de spelers weer op het trainingsveld te zien.' Echter liet niet iedereen zich op het trainingsveld zien. N'Golo Kanté bleef weg bij Chelsea omdat hij het nog niet veilig achtte weer te gaan trainen en bij Watford waren er tal van problemen. Bij de laagvlieger waren er drie positieve tests en wilden verschillende spelers, onder wie captain Troy Deeney, nog niet trainen onder de huidige omstandigheden.

Masters: 'We steunen iedereen die positief getest is en hebben er alles aan gedaan om het trainen zo veilig mogelijk te maken. Wij denken dat het veilig is om weer aan de slag te gaan, maar we respecteren de keuzes van spelers die nog niet willen trainen. Zelf zou ik het weer aandurven.'

De Premier League-directeur geeft aan dat een definitieve datum voor de terugkeer van de competitie pas vastgesteld kan worden als contacttrainingen mogelijk zijn. Hij is vol vertrouwen dat er in juni weer gespeeld kan worden en 12 juni is de datum die voorgespiegeld wordt als het moment van de hervatting. Het idee van Masters is dat de 92 resterende wedstrijden allemaal live op televisie te zien zijn, om zo de fans tegemoet te komen vanwege het spelen zonder publiek.

Masters sluit af met nog een positieve boodschap voor de fans. Niet alleen zal de Premier League snel terugkeren, er is ook hoop dat er ergens volgend seizoen weer publiek welkom is in het stadion. 'Tot de supporters weer in het stadion kunnen, zal de Premier League niet zichzelf en op zijn best zijn.' Wanneer fans weer naar het stadion kunnen? 'Dat weet niemand precies, maar bij ons en bij de clubs is er optimisme dat we volgend seizoen weer fans op de tribune zullen zien', sluit de Premier League-baas af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.