Opsteker in jacht op Olympische Spelen: dit zijn de elf van Oranje

Reacties

Andries Jonker heeft zijn opstelling bekendgemaakt voor de cruciale interland tegen Duitsland. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen moet het doen zonder Vivianne Miedema en Victoria Pelova, maar kan wél beschikken over Daniëlle van de Donk.

Opsteker in jacht op Olympische Spelen: dit zijn de elf van Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Er staat veel op het spel woensdagavond in het Abe Lenstra Stadion. Na de nederlaag tegen Spanje, vorige week, moet Oranje namelijk winnen om zich te verzekeren van deelname aan de Olympische Spelen. Hoewel Miedema ontbreekt, doet Jonker alsnog een beroep op veel ervaring.

Onder de lat van Oranje begint als vertrouwd Daphne van Domselaar. De talentvolle keepster wordt ondersteund door een verdediging die gepokt en gemazeld is. Aanvoerder Sherida Spitse gaat haar 225ste cap bijschrijven, terwijl ze geflankeerd wordt door 112-voudig international Dominique Janssen. Caitlin Dijkstra completeert de achterhoede.

Op het middenveld is Jackie Groenen het vertrouwde gezicht, ze vormt een middenveld met Wieke Kaptein. Opvallend is de afwezigheid van Damaris Egurrola, die op de bank zit. De flanken worden bezet door Kerstin Casparij en Esmee Brugts. Jonker rekent in zijn voorste linie op veel ervaring: Lieke Martens en Lineth Beerensteyn vormen het spitsenduo.

De opstelling: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympische Spelen Vrouwen
Meer over Olympische Spelen Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.