Opstandje in Oss slechts uitstel op mooie avond FC Twente

FC Twente heeft met vertraging door onrust bij de TOP Oss-supporters de derde periode gewonnen. Sparta Rotterdam moest twee plaatsen inleveren na het tegenvallende bezoek aan Eindhoven.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 2
FC Twente
FC Twente

FC Twente morste vorige week bij Roda JC Kerkrade voor het eerst in drie maanden punten. De Tukkers herstelden zich van deze kleine misstap door TOP Oss op eigen veld te verslaan. Na vier minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Fred Friday leek zijn eerste treffer in Enschedese dienst te hebben gemaakt, maar die goal gaat de boeken in als een eigen doelpunt van Hennos Asmelash.

De vroege treffer bleek geen inspiratiebron voor FC Twente, dat in Oss niet de vorm van een koploper etaleerde. Voor het resultaat had het geen gevolgen. De thuisploeg liet na de gasten te straffen. In de slotfase zorgde Xandro schenk met een kopbal voor de beslissing. Het leidde tot onrust bij de Oss-supporters, die er zelfs voor zorgden dat de wedstrijd moest worden stilgelegd. Na een pauze van ruim twintig minuten werd het duel uitgespeeld zonder dat er iets veranderde aan de stand.

Door de resultaten op de andere velden kende FC Twente een prima avond, met de derde periodetitel als tastbare beloning. De ploeg van Marino Pusic zal het niet zien als een echte prijs aangezien de titel, en daarmee directe promotie, lonkt.

FC Eindhoven
0 - 0
Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam had met drie zeges op rij de draad weer opgepakt na de stroeve start van 2019. Op bezoek bij FC Eindhoven kwamen de Kasteelheren niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor het verder achterop raakte in de strijd om de titel. Na ruim een uur verloor Sparta ook doelman Roy Kortsmit. Na een botsing met de paal bij een redding op een vrije trap van Branco van den Boomen moest de goalie zijn plek onder de lat afstaan aan Tim Coremans.

FC Volendam
FC Volendam
0 - 1
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles ging naar Volendam in de wetenschap dat het er in 2009 voor het laatst had gewonnen. De Deventer formatie legde toen met duidelijke cijfers de thuisploeg op de pijnbank (2-6). Bij tien jaar later zette Bruno Andrade de gasten na een half uur op het juiste spoor, al was de treffer een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld in de eerste helft.

Na rust kwam Volendam beter voor de dag. In de 52ste minuut kreeg het een uitgelezen kans om de achterstand weg te poetsen. Na een vermeende overtreding van Hoby Verhulst op Cas Peters mocht Boy Deul vanaf elf meter aanleggen. Hij faalde en mocht zich daarmee verantwoordelijk voelen voor de nederlaag.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 0
Roda JC Kerkrade

In de jacht op een plaats in de play-offs om een plaats in de Eredivisie heeft NEC een nipte overwinning op Roda JC Kerkrade geboekt. Het duel der Keuken Kampioen Divisie- topscorers (Ferdy Druijf 21 goals vs Mario Engels 22) werd beslist door een vroege treffer van Jordy Bruijn. De aanvallende middenvelder zorgde in de zevende minuut voor de 1-0 en daarmee werd hij matchwinner.

FC Den Bosch
3 - 0
Helmond Sport

De serie van zes duels zonder zege had FC Den Bosch van trotse koploper tot outsider gemaakt. Aan de vrije val van de ploeg van Willy Boessen is een einde gekomen. Tegen het laaggeklasseerde Helmond Sport werd na rust het verschil gemaakt. Sven Blummel brak in de 47ste minuut met enig fortuin de ban in De Vliert, doordat keeper Stijn van Gaasel zich verkeek op een voorzet van de Bossche aanvaller. Vier minuten later was de marge verdubbeld dankzij een goal van Danny Verbeek, waarna Vincent Vermeij de eerste zege in anderhalve maand in veilige haven bracht.

Jong PSV
Jong PSV
3 - 1
Jong FC Utrecht

Hekkensluiter Jong FC Utrecht was geen partij voor Jong PSV. Op De Herdgang opende Justin Lonwijk na twaalf minuten met een kopbal de score. Aangever Matthias Verreth was in de 51ste minuut de afmaker. Hij benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Jordan Teze. Die was op zijn beurt na ruim een uur verantwoordelijk voor het voorbereidende werk voor de 3-0 van Amar Catic. De Utrechtse treffer van Jonas Arweiler

MVV Maastricht
1 - 1
Almere City FC

Het vertrek van trainer Michele Santoni heeft bij Almere City FC niet geleid tot een eclatante zege. In De Geusselt ontsnapte de ploeg van interim-coach Ole Tobiasen aan een nederlaag. Stijn Meijer maakte in de 88ste minuut de Limburgse voorsprong – goal Koen Kostons – ongedaan. Voor MVV Maastricht betekende de late gelijkmaker ook dat de derde periodetitel onhaalbaar werd.