Opstandige Schalke-spelers zetten zichzelf voor schut

Reacties

Schalke 04 zakt steeds dieper weg in het moeras. De wanprestatie in Stuttgart maakte het heel duidelijk; de spelers willen af van trainer Christian Gross.

Opstandige Schalke-spelers zetten zichzelf voor schut
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
5 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Voor Gross was het al een bijzondere ontmoeting aangezien hij een verleden heeft bij VfB Stuttgart. Door de ontwikkelingen van de laatste dagen stond de trainer van Schalke 04 om een andere reden vol in de schijnwerpers. In de aanloop naar de wedstrijd in de Mercedes Benz Arena lekte uit dat verschillende spelers bij de clubleiding het vertrek van de trainer hadden geëist vanwege diens incompetenties. Volgens BILD was de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar een van de leiders van wat het boulevardblad een revolutie noemde.

De 66-jarige Gross zou spelers door elkaar halen, beroerde trainingen geven en tactisch falen. Kortom, hij is de verkeerde man op de verkeerde plaats om Die Königsblauen te behoeden voor degradatie. Alleen een volgende wisseling van de wacht zou dat dreigende lot kunnen voorkomen, zo hielden de ervaren spelers de clubleiding voor.

Schalke 04 liet zaterdag bij monde van teammanager Sascha Riether weten dat van een ontslag van Gross geen sprake is, zoals ook de Zwitser van een voortijdig afscheid niets wilde weten. 'Nee, ik heb dat geen moment overwogen', klonk het voor het duel met Stuttgart uit zijn mond.

De steun van de spelers bleef in Stuttgart echter compleet achterwege. Het lakse optreden getuigde meer van een werkweigering om hun punt duidelijk te maken. Na ruim een half uur stond de thuisploeg op 3-0 dankzij goals van Wataru Endo (2) en Sasa Kalajdzic. Drie defensieve blunders maakten de opgave voor Schalke een kansloze.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een treffer van Sead Kolanisac in de veertigste minuut bood nog enige hoop voor Schalke om niet weer met lege handen achter te blijven. Omdat Nabil Bentaleb in de 72ste minuut verzuimde uit een strafschop de aansluitingstreffer te maken, bleek die ene goal niet meer dan een doekje voor het bloeden. De doelpunten van Philipp Klement en Daniel Didavi vergrootten het leed.

De wond in Gelsenkirchen is open en ontstoken, vergiftigd door de revolte van de spelers en de onmacht van Gross. En ondertussen raakt de hoop voor Die Königsblauen op een redding steeds verder uit zicht. Met negen punten bungelt de club hopeloos onderaan.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Arminia Bielefeld
34
9
8
17
26-52
-26
35
16
1. FC Köln
34
8
9
17
34-60
-26
33
17
Werder Bremen
34
7
10
17
36-57
-21
31
18
Schalke 04
34
3
7
24
25-86
-61
16
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.