Oproep fans Bodø/Glimt met scepsis ontvangen door Romeinen

Reacties

Supporters van FK Bodø/Glimt hebben een oproep gedaan aan hun collega-fans van AS Roma. De Noren riepen op tot een vredige confrontatie in de Italiaanse hoofdstad. Dat deden ze middels een humoristische open brief. In Rome is het met scepsis ontvangen.

Oproep fans Bodø/Glimt met scepsis ontvangen door Romeinen
AS Roma
AS Roma
4 - 0
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

'Al vele jaren hebben we veel gedeeld', schreef de achterban van Bodø/Glimt aan de Romeinse gastheer. 'Italië heeft ons geweldige restaurants gegeven. Jullie hebben ons Chianti en spaghetti gebracht. Wij gaven jullie acquavite en kabeljauw terug.'

Het is een verzoek naar aanleiding van de hete ontmoeting in het heenduel. Na afloop vond een confrontatie tussen Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen en Roma-keeperstrainer Nuno Santos plaats. 'Laat de strijd zich uitvechten op het veld. En als het moet rondom de kleedkamers, maar niet op de tribunes. Laten we voor en na de wedstrijd vriendschappelijk naar elkaar blijven.'

In Rome is de brief niet met veel genoegdoening ontvangen. De hoofdstedelingen verwijten de Noorse gasten te doen aan stereotypering. Daarbij voelen supporters zich ongemakkelijk bij het feit dat er opgeroepen wordt tot vreedzaam gedrag, omdat het zou insinueren dat Rome een onveilige stad is.

Donderdagavond komt Bodø/Glimt op bezoek bij AS Roma. De Noren verdedigen een nipte voorsprong (2-1). Op het spel staat een plaats in de halve finale van de Conference League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.