Opnieuw zwaar blessureleed voor Middag

Reacties

Tessel Middag heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen. De middenvelder van de Oranje Leeuwinnen raakte afgelopen week op de training geblesseerd.

Opnieuw zwaar blessureleed voor Middag

De Oranje Leeuwinnen werkten in de voorbije week twee WK-kwalificatieduels af. Van Noord-Ierland werd met 5-0 gewonnen en dinsdag werd Slowakije nipt (1-0) aan de kant gezet. Middag zat voor het eerst sinds ruim een jaar weer bij de selectie, maar die rentree draaide op een grote deceptie uit.

Na het oplopen van de blessure werd al gevreesd voor een zware knieblessure en de bond laat nu weten dat onderzoek heeft uitgewezen dat de kruisband van haar linkerknie gescheurd is. Een operatie is daardoor ook onontkoombaar.

Voor Middag is de blessure een drama. Ze miste door eenzelfde kwetsuur het gewonnen EK van vorig jaar in eigen land al. In de zomer van 2016 werd Middag door Manchester City overgenomen van Ajax. In Engeland loopt haar contract deze zomer af.

Bondscoach Sarina Wiegman was dinsdag voor het duel met Slowakije al zichtbaar aangedaan toen ze gevraagd werd naar de status van Middag. Nu steekt ze in een verklaring de middenvelder een hart onder de riem. 'Dit is verschrikkelijk nieuws, allereerst voor Tessel zelf. Ze heeft keihard gewerkt om op topniveau terug te keren en weer aan te sluiten bij de selectie van Oranje. We leven met haar mee en wensen haar veel sterkte.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.