Opnieuw legio afmeldingen bij Duitsland voor oefenduel

Marcel Schmelzer, Mario Götze en Marco Reus (links op de foto met Bastian Schweinsteiger) hebben zich afgemeld bij Joachim Löw voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk. De Duitse bondscoach moet woensdag het drietal van Borussia Dortmund missen door blessures.

Opnieuw legio afmeldingen bij Duitsland voor oefenduel

Götze moet de oefeninterland tegen de Fransen aan zich voorbij laten gaan vanwege een virusinfectie, terwijl Schmelzer en Reus kampen met respectievelijk enkel- en liesklachten. Eerder haakten ook Bastian Schweinsteiger en Miroslav Klose af door blessures.

Met name de afwezigheid van de middenvelders Schweinsteiger en Reus is opvallend. Beide spelers hebben een verleden wat betreft het afzeggen voor de Duitse nationale ploeg, terwijl ze de laatste seizoenen in clubverband zelden een wedstrijd misten.

Zo liet de 28-jarige Schweinsteiger de laatste acht (!) oefeninterlands verstek gaan, waaronder die van november 2012 tegen Nederland (0-0). Bij Reus vonden de meeste afmeldingen plaats voor zijn debuut in de nationale ploeg.

Het grote talent speelde voor Borussia Mönchengladbach toen hij in 2010 en 2011 meerdere keren werd opgeroepen door de huidige keuzeheer van die Mannschaft. Door diverse kwetsuren maakte de inmiddels 23-jarige middenvelder echter in oktober 2011 pas zijn debuut in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (3-0 winst).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen