Opnieuw een flirt: gaat Gosens dan eindelijk eens in de Bundesliga spelen?

Reacties

Robin Gosens werd geboren in Duitsland en speelde al zestien keer voor de nationale ploeg, maar kwam nog nooit in actie in de Bundesliga. Wel zijn er ieder jaar weer Duitse clubs die daar verandering in willen brengen. Dat is deze zomer opnieuw het geval.

Opnieuw een flirt: gaat Gosens dan eindelijk eens in de Bundesliga spelen?
© Pro Shots

De inmiddels 29-jarige Gosens staat onder contract bij Internazionale, waarvoor hij in het afgelopen seizoen 32 competitiewedstrijden speelde. Een basisspeler is hij echter niet: bij slechts elf van deze wedstrijden verscheen hij aan de aftrap. In de Champions League mocht hij drie keer starten; tijdens de verloren finale tegen Manchester City werd hem een kwartier gegund.

Bij VfL Wolfsburg kan Gosens meer dan een ideale twaalfde man worden. De nummer acht van het afgelopen Bundesliga-seizoen heeft zich bij Inter gemeld en een eerste bod uitgebracht, van rond de veertien miljoen euro. Technisch directeur Sebastian Schindzielorz bevestigt in gesprek met de Wolfsburger Allgemeine Zeitung de interesse in Gosens.

Ook Union Berlin heeft een oogje op Gosens, die uitgesproken supporter is van Schalke 04. Zijn droom is om ooit voor Die Knappen in de Bundesliga te spelen. Dat gaat komend seizoen in ieder geval sowieso niet gebeuren: Schalke degradeerde naar het tweede niveau.

In 2019 was Gosens dicht bij een transfer naar Schalke. Die deal ging echter op het laatste moment niet door. De voormalig back van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo bleef bij Atalanta Bergamo en vertrok anderhalf jaar geleden naar Inter: eerst op huurbasis, vervolgens via een definitieve transfer. Zijn contract in Milaan loopt nog drie seizoenen door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.