Opnieuw bijrol voor De Jong bij winnend Gladbach

Borussia Mönchengladbach heeft zijn opmars in de Duitse Bundesliga een vervolg gegeven door bij VfB Stuttgart de vierde overwinning op rij te boeken: 0-2. Luuk de Jong mocht weer enkele minuten aan zijn totaal toevoegen na zijn negende invalbeurt van het seizoen.

Opnieuw bijrol voor De Jong bij winnend Gladbach

Gladbach-trainer Lucien Favre heeft door de goede resultaten van de laatste weken weinig reden om De Jong in te brengen. Daardoor mocht de voormalige spits van FC Twente, die voor een recordbedrag van twaalf miljoen euro werd vastgelegd tot medio 2017, evenals zijn landgenoot Roel Brouwers op de bank beginnen.

De twee Nederlanders zagen vanuit de dug-out de Braziliaan Raffael na 37 minuten de score openen. Aan de openingsgoal ging een fraai steekballetje van Patrick Herrmann vooraf. Halverwege het tweede bedrijf maakte de Zweed Oscar Wendt met een harde knal in de korte hoek aan alle twijfel een einde.

Toen Stuttgart al niet meer in een goed resultaat geloofde, mocht De Jong zijn opwachting maken. In de negentigste minuut viel hij in en kon hij een handvol seconden toevoegen aan zijn dit seizoen tot nu toe gemaakte 67 speelminuten. Door de zege verstevigt Gladbach de vierde plek. De achterstand op nummer drie Bayer Leverkusen is met een wedstrijd meer gespeeld nog maar drie punten.

Voor De Jong wordt de situatie steeds uitzichtlozer. Hij vertelde deze week nog aan Voetbal International  dat een vertrek nog niet aan de orde is. 'Pas in de winter wil ik wikken en wegen wat het beste is.' De spits staat onder meer bij Ajax op het lijstje en lijkt zich ook de komende periode, mede door de fraaie reeks van Gladbach, tevreden te moeten stellen met een bijrol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen